Made-in-Europe.nu
Hololens

Hufschmied adviseert klanten via Hololens AR-bril

De Duitse gereedschappenfabrikant Hufschmied adviseert wereldwijd klanten al meer dan anderhalf jaar via Augmented Reality, specifiek via de Hololens AR-bril. Dit blijkt met de vele reis- en bezoekbeperkingen in het Coronatijdperk goed van pas te komen.


Hufschmied, onder andere bekend van de freesgereedschappen voor het bewerken van composieten (met name glas- en koolstofvezel versterkte kunststoffen) heeft begin vorig jaar gekozen voor de Hololens als AR-tool voor de communicatie met de klant. Op de manier zoals de gereedschappenfabrikant de AR-tool toepast, hoeft de klant enkel over een PC of een notebook te beschikken. Daarop ziet hij live de video die de Hufschmied-medewerker via de Hololens streamt.

De toepassing van Augmented Reality bij Hufschmied.

Probleemoplossing live streamen vanuit het Engineering Center

De medewerker demonstreert de toepassing waar de klant meer over wil weten in het eigen Engineering Center van Hufschmied. Deze demonstratie wordt live gestreamed. Tijdens de demo houden klant en medewerkers direct spraakcontact; de klant kan dus op elk moment zijn vraag stellen of opmerking maken. De medewerkers zien in de bril onderliggende documentatie en checklisten, zodat ze hun handen vrij houden.

Op afstand problemen oplossen

Op deze manier helpen de technici van Hufschmied de klanten problemen op te lossen of processen te verbeteren, zonder dat ze hiervoor de deur uit hoeven. Dat is met name de afgelopen maanden een belangrijk pluspunt gebleken. Voor de Coronacrisis biedt Augmented Reality de gereedschappenfabrikant een oplossing om snel en zonder hoge reiskosten klanten te ondersteunen. Met de Hololens kan men de demonstratie opnemen, zodat deze later beschikbaar is voor de klant.

Wereldwijd dit het gebruik van VR en AR tools in de lift nu nog veel bedrijven reisbeperkingen kennen.

In Nederland wordt Hufschmied vertegenwoordigd door CNC Freestechniek

1 comment

  • […] na het frezen voorzien worden van een coating en geschuurd worden”, zegt Joop Lahm, eigenaar van CNC Freestechniek. Samen met een aantal partners heeft hij bij KVE in Den Haag gedemonstreerd hoe je met Raku Tool […]

Pin It on Pinterest